Filevrije Dag

Er is maar één file die ik niet haat en dat is File Under. Daarom ga ik eigenlijk maar zelden met de auto naar mijn werk. Want als ik dat wel doe, dan kan ik vergif op in nemen dat ik op een flink aantal kilometers van mijn werk al achteraan de file kan aansluiten en de rest van mijn reis stapvoets afleg. Daarom ga ik liever met de trein. Nog liever zou ik op de fiets gaan, maar dat zit er tijdtechnisch meestal niet in. Ik beloof echter plechtig dat ik 9 oktober met de fiets zal gaan. Op die manier wil ik mijn plekje in de – ook drukbezette – stoptrein van Amersfoort richting Utrecht vrijgeven aan iemand die zich inschrijft voor de filevrije dag die de ANWB dan organiseert. Het gaat er op die dag om met zijn allen zo slim mogelijk naar het werk te reizen waardoor de lange rijen vrijwel stilstaande auto’s op de snelwegen slinken. Vertrek die dag dus vroeg of laat (slaap eindelijk eens uit en vertrek pas na het eerste ochtendstukje op File Under gelezen te hebben!) of maak gebruik van het plekje dat ik ter beschikking stel in de trein. Je kunt je hier inschrijven.

Back to Top