Bliss – Return To Bliss

Bliss - Return To BlissIn een rechtvaardige wereld was “Music Train” van Bliss een grote hit, ergens rond 1969, geworden. In een rechtvaardige wereld werd het nummer nog geregeld gedraaid op de arbeidsvitamineprogramma’s op onze aardkloot. In een rechtvaardige wereld was ook “Fear Of Fears” een regelrechte klassieker. In een rechtvaardige wereld speelde het trio uit Arizona nog steeds de zalen plat. Maar je begrijpt het al: er is geen rechtvaardige wereld. De twee genoemde nummers zijn nu zelfs voor het eerst verkrijgbaar, want Return To Bliss werd destijds niet eens uitgebracht. Het album werd naar verluidt opgenomen in dezelfde sessie als hun debuutalbum Bliss. Maar bij mijn weten is het nooit veel geworden met de band. Dit is absoluut jammer, want zeker de eerste zes tracks geschreven door de drummer Corky Aldred zijn zeer de moeite waarde. E.e.a. wordt bovendien door de geweldige zanger Brad Reed gebracht. Voor een nummer als “Reach Out And Touch You” zou Led Zeppelin zich niet geschaamd hebben. Maar het grote succes kwam niet en zo werd Bliss een van die vele bandjes die het niet gemaakt hebben. Een beetje rechtvaardigheid is er trouwens nog wel, want ik ben maar wat blij met een van de duizend exemplaren die er verschenen is. De productie van Haldey Murrell is overigens ook zeer te pruimen. Doe er je voordeel mee.


mij=Hallucinations / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top