OceanLab – Sirens Of The Sea

OceanLab - Sirens Of The SeaMen neme het actieve trancetrio Above & Beyond (bestaande uit Jonathan Grant, Tony McGuinness en Paavo Siljamäki) en de zangeres Justine Suissa en het resultaat heet OceanLab. Al jaren kruipen de vier af en toe in de studio, en meestal is het resultaat daarvan subliem. “Clear Blue Water”. “Beautiful Together” en vooral “Satellite” zijn trancejuwelen die de echte rechtgeaarde trancefan van buiten hoort te kennen. Nu hebben de OceanLabbers hun eerste album uit, en bij beluistering valt direct op dat het bij lange niet allemaal trance is wat de klok slaat. Rustige house, chillpop, een beetje uptempo pop, en o ja, af en toe ook nog wat trance: een breed scala aan stijlen is vertegenwoordigd op de cd. Productietechnisch, en dat valt van de heren van A&B te verwachten, is het allemaal werkelijk subliem. Bovendien is de zang schitterend, maar jammer genoeg is het geheel toch niet om over naar huis te schrijven. Veel liederen dreinen maar wat voort en bieden geen goede melodieën. Sommige nummers zijn zelfs zeer ergerlijk en durf je met de beste wil van de wereld niet te laten horen aan de medemens, bang hard te worden uitgelachen. Van de dertien tracks voldoen er slechts enkele en is er maar één echt heel, heel erg goed, te weten “On A Good Day”, een heerlijk housey popnummer. “Just Listen”, “Miracle” en de titelsong gaan er ook nog mee door, de rest kan met het afwaswater worden weggekieperd. Jammer, al helemaal als je weet waar OceanLab toe in staat is. De sirenen van de zee kunnen er het best maar het zwijgen toe doen.


mij=Anjuna Beats

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top