Plus/Minus – You Are Here (Extended)

plus-minus-you_are_here.jpg‘I’ll find out where you live and surprise the wife and kids’, dat zingt James Baluyut in het openingsnummer “She’s got your eyes”. Ik freak van dat soort teksten, dat wil je toch niet meemaken! Gelukkig getrouwd, een veilig leven, kinderen, gesetteld. En dan in ene keer walst zo’n vrouw je leven binnen en roept dat je nog een kind hebt, met haar, en ze zal je leven wel even zuur maken. Ik hoop voor James dat het niet autobiografisch is. Hij heeft wel andere dingen aan zijn hoofd namelijk. Zoals de release van het nieuwe album Xs on Your Eyes 21 oktober, hun vierde. In de tussentijd is er deze re-release van You Are Here uit 2003, aangevuld met negen extra nummers die niet eerder zijn uitgebracht. Overigens kwam ik er pas later achter dat het om een re-release ging van vijf (!) jaar geleden, dat hoor je er namelijk niet af. Je kunt ze best vergelijken met een hedendaagse band als Athlete. Dat ze verder niet echt vooruitstrevend en ook niet echt heel apart zijn, dat concludeerden we al in de recensie van hun laatste cd uit 2007 Let’s Build A Fire. Dat was voor die tijd dus niet anders en ik verwacht ook geen vuurwerk op het komende album. Gelukkig heb je ook niet altijd vuurwerk nodig, zonder kan ook best prima zijn.


mij=Teenbeat / BB*Island / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top