Toxic Holocaust – An Overdose of Death…

Toxic Holocaust - An Overdose of Death...Ik begrijp eigenlijk niet waarom Toxic Holocaust dit album An Overdose of Death heeft genoemd. Er staat namelijk geen minuutje deathmetal op. Het had veel beter ‘Wild Dogs’ kunnen heten zoals de eerste track luidt, want enig officieel bandlid Joel Grind is nogal een wilde jongen en dit had bovendien prima bij de wilde honden (of wolven zo u wilt) op de cover gepast. Er zal ongetwijfeld iets achter zitten, wat me nu nog niet helemaal duidelijk is. Wat kun je dan wel verwachten? Na de death ‘n’ roll van Entombed, de black ‘n’ roll van Barathrum kunnen we vaststellen dat we hier van doen hebben met keiharde, rechttoe rechtaan thrash ‘n’ roll. Jazeker, veel Duits aandoende thrash met een punk-houding, beetje black en een lekkere rock ‘n’ roll-feel. Denk als invloeden aan Kreator, Discharge, Bathory en Motörhead. Inderdaad, allemaal oude rotten in het vak en dat heeft zeker zijn weerslag in de sound. Die is behoorlijk Eighties met dito originaliteit. Dan kan het twee kanten opgaan. Of je haakt na één nummer al af of je zwijmelt weg in nostalgie en waant je voor even terug in de tijd. Ik behoor tot te laatste categorie. Want ondanks de clichés kan ik niet stil blijven zitten en zwiept mijn hoofd elke kant op. Ik zie dit stukje vergif dan ook meer als een prima ode aan vroegâh, toen alles beter was. Fans van bands als Dekapitator en 3 Inches of Blood moeten dit wel kunnen waarderen.


mij=Relapse / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top