VA – Songs For Tibet (The Art Of Peace)

VA - Songs For Tibet (The Art Of Peace)Ik heb weinig meegekregen van de Olympische Spelen in Beijing. Er was weinig overlap tussen de vakanties van Junior en de Jongedame en Mevrouw Storm. Het maakte dat wij rustig, televisieloos in Denemarken uitkeken op zee terwijl het gros van de wereldbevolking naar de buis keek. Wat me vooraf irriteerde aan de Spelen is het gedoe rond de situatie in Tibet. Het had van mij nog veel meer aandacht moeten krijgen en een boycot door een of meerdere aansprekende sporters had ik alleen maar toegejuicht. In Nederland waren er wel een paar die voorzichtig hun nek uitstaken, maar daar bleef het ook bij. Hoe gevoelig de hele kwestie ligt, blijkt wel uit de ophef die er was rond de digitale release van Songs For Tibet, een verzamelaar die uitgebracht werd om aandacht te vragen voor deze zaak. Het leidde zelfs tot officiële statements op een door de Chinese regering geautoriseerde portal waarin opgeroepen werd tot een boycot van de cd. En de Chinese iTunes-store was een tijd lang geblokkeerd, (waarschijnlijk) vanwege deze cd. Ik vind dat vrij bizar. Het doet me deugd dat er wel grote artiesten geweest zijn die hun medewerking verleend hebben aan deze verzamelaar. Onder andere Damien Rice, Rush, Garbage, Sting, John Mayer, Moby, Alanis Morrissette, Dave Matthews en Underworld komen langs. Het zijn niet hun grote hits die ze ter beschikking stelden, maar liedjes die qua inhoud aansluiten op de boodschap van de Art Of Peace Foundation. Het maakt de verzamelaar nog waardevoller. Het mooie vind ik dan, dat ik óók nog eens een artiest ontdek die tot nu toe nog aan mijn aandacht ontsnapt was. Imogen Heap opent de verzamelaar met het bloedmooie “Hide & Seek 2”. Haar nieuwe album verschijnt binnenkort en wordt er een waar ik naar uit kijk.


mij=Voiceprint / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top