7 Seconds Of Love – Danger is Dangerous

7 Seconds Of Love - Danger is DangerousDanger is Dangerous is het debuutalbum van de Londense ska-formatie 7 Seconds Of Love. En zoals ze het zelf omschrijven, kunnen we vooral rocksteady-skankin’-ska-punkpop-beats verwachten. Inderdaad, 2 Tone dus in zijn beste traditie, zoals we die ook kennen van Madness en The Specials. Toch gaat deze vergelijking niet helemaal op. De sound van deze kortstondige liefde gaat namelijk meer richting de originele, Jamaican-style ska en reggae. Denk meer aan onze eigen Beef. En verdomd, bij hun invloeden staan ze zelfs vernoemd! O nee, daar bedoelen ze echt rundvlees mee, grappig. Grappig zijn eveneens de melig geanimeerde videoclips, die zowat bij alle tracks van deze cd zijn gemaakt. Frontman Joel Veitch blijkt namelijk niet alleen zanger te zijn, maar ook een getalenteerde animator. Hoofdrollen in deze clips zijn voornamelijk weggelegd voor pluizige poesjes, die vrolijk rondspringen en rondhupsen op de aanstekelijke deuntjes en riedeltjes. Tekstueel is het niveau zoals je dat mag verwachten. Onderbroekenlol, drinkgelag en onzinnige mopjes. Toch ben ik niet overtuigd. Alhoewel alles van een redelijk niveau is, blijf ik het idee houden dat ik naar een stelletje enthousiaste amateurs zit te luisteren. Dat pleit zeker voor hun toewijding en is leuk voor hun vrienden en familie, ik kan er alleen niets mee. Hoogstens een kortstondige opwinding van ongeveer zeven seconden. Tsja, met zo’n naam vraag je erom.


mij=Porkdance / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top