Antony and the Johnsons – Another World (EP)

Antony and the Johnsons - Another World EPWat was het lang wachten op nieuw materiaal van Antony and the Johnsons! Tuurlijk, Antony zelf heeft sinds de release van I Am A Bird Now in 2005 nog wel andere dingen gedaan, bijvoorbeeld met Hercules And Love Affair, maar het wachten was voor de vele fans toch vooral op nieuwe liedjes met zijn Johnsons. Als voorproefje van de in januari 2009 te verschijnen cd, The Crying Light, is er nu alvast de Another World EP. Vijf liedjes slechts, maar gelukkig zijn die wel weer om je vingers bij af te likken. Met de bekende verstilde schoonheid zoals we die kennen van Antony en zijn breekbare stem in bijvoorbeeld het titelnummer (‘I need another world, this one’s nearly gone’), maar ook met een prachtige verrassing in de vorm van “Shake That Devil”. Het begint bekend, helemaal in de Antony-stijl, maar gaandeweg (na tweeëneenhalve minuut) komen er blazers bij, ritmische drums, en zelfs achtergrondzang, en dan wordt het zowaar jazzy en swingend, bijna Morphine-achtig. Dat de tekst van het nummer vervolgens ruim vijf minuten lang nergens over gaat, is dan al helemaal niet belangrijk meer. Antony is er weer! Dat het maar snel januari mag worden. Ik kan niet wachten!


mij=Secretly Canadian / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top