Everlast – Love, War and The Ghost of Whitey Ford

Everlast - Love, War and The Ghost of Whitey FordEverlast heeft net als zijn ‘nephew’ Snoop Dog een zwak voor Johnny Cash. Het was Everlast die “My Medicine” schreef (als bonustrack is hier een demo-versie toegevoegd) en Snoop Dog die er een grote hit mee heeft. Zelf brengt Everlast op een andere manier een ode aan Cash op zijn nieuwe cd Love, War and The Ghost of Whitey Ford. Hij doet een eigentijdse versie van Johnny Cash’ Folsom Prison Blues en zet die op de rhythm-track van Cypress Hill’s “Insane In The Brain”. Een combinatie die tot mijn verbazing bijzonder goed werkt. Sowieso heft Everlast op deze Love, War and The Ghost of Whitey Ford weer de juiste afslag genomen. Ik vind deze nieuwe in ieder geval weer een stuk beter dan Eat at Whiteys (2000) en White Trash Beautiful (2004). De potpourri aan hiphop, rap en blues is weer goed in de goede verhoudingen gesneden. Dat is toch echt zijn ding geworden en werkt in tracks als “Stone In My Hand” erg goed. Misschien komt het wel doordat Everlast Love, War… op zijn eigen label Martyr Inc. uitgebracht wordt. Dat geeft hem dan net wat meer vrijheid gegeven om te doen wat hij zelf interessant vindt in plaats van wat anderen vinden. Erg tof vind ik ook de tweede single “Kill The Emperor”, dat nog wel begint met vrolijke trompetten, maar waarin Whitey daarna flink grimmig van leer trekt tegen de emperor. Jij mag raden wie dat is.


mij=Martyr Inc. / PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top