Fidget – Ashes & Dust

Fidget - Ashes & DustMeteen valt op aan Fidget: zanger/gitarist Tom Jeske heeft een enorme strot. Zangeres Darline Fae Rubi trouwens ook, beetje schel, alsof er steevast luchtbelletjes in haar keel zit. Tom en Darline wisselen de zangpartijen in de nummers af, voeren soms gesprekjes. Deze veelzijdige interactie tilt de band uit het overvolle segment van de melodische emopunkpoprock. Daarbij komen dan nog de jaren ’70 riffs en wahwah solo’s van gitarist Felix Ohmes, de metalbreaks van drummer Micha Czernicki, instrumenten als theremin, klokkenspel en percussie en samples van wegstervende kozakkenkoortjes. Volgepropt met deze ingrediënten is Ashes & Dust een explosief brouwsel dat dankzij de heren Schiwek en (drummer) Czernicki uit de boxen knalt. ‘Fidget’ betekent rusteloos bewegen. In dit geval een speaking name. “All seems meaningless” galmt het op een stampende discobeat die bruist van het leven. “Take or leave” is een grote melodie, gezongen door grote stemmen. In Duitsland en Oost-Europa speelde Fidget het afgelopen decennium al 400 concerten. De West-Europese podia laten blijkbaar nog op zich wachten, maar met de deal met van Redfield Records onder de arm zal dat niet lang meer duren.


mij=Redfield / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top