Fujiya & Miyagi – Lightbulbs

Fujiya & Miyagi - LightbulbsHoewel hun bandnaam Japans klinkt, hebben we hier te maken met een heuse Engelse band, en wel uit Brighton, thuisbasis van o.a. Fatboy Slim. Naast hun thuisbasis is het enige dat Fujiya & Miyagi verder met Fatboy Slim gemeen hebben de voorkeur voor elektronica. Bij Fujiya & Miyagi is dat uitgemond in een vreemde mix van krautrock á la Can met de elektronische muziek uit het begin van de jaren ’90, met als voornaamste exponent Aphex Twin. In de hedendaagse muziek is Hot Chip misschien wel de beste vergelijking die je kunt maken. Zo. De hokjes zijn weer genoemd, nu op naar de muziek. Die is clean. Zowel muzikaal als vocaal is alles precies afgepast en gemeten, ritmisch en afstandelijk. Dansbaar, maar ook gewoon luisterbaar, met een koptelefoon op een rustige avond na het werk. Een ideaal slaapmiddel: de staccato fluisterstem en ritmes wiegen je snel in een slaap. Vergeleken bij hun vorige cd, Transparent Things, is het ook weer niets nieuws. Een beetje zoals het Franse Air vooral leuk was op Moon Safari, maar daarna toch steeds in een (steeds slechtere) herhaling viel. Je kunt je er geen buil aan vallen, maar memorabel is het helaas niet.


mij=Grönland / Rough Trade

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top