Growing – All The Way

Growing - All The WayGrowing, dat was toch die ambient/drone band? Met dat dreigende totaalgeluid? Opgebouwd uit overstuurde gitaren zonder ooit zo heavy als Sunn o))) te worden? Dat dacht ik ook ja. Mooie dingen in het verleden van gehoord. Maar nu niet meer, want de band heeft teveel naar die olijke mallerds van Black Dice geluisterd: lekker klooien met gitaar en analoge synth, beetje aan de knopjes draaien, en klaar. Delay en loops zijn ook leuke speeltjes, dus die gooien we er ook in. En dan liefst zonder visie, zonder vooropgezet plan, nee: het moet wel spontaan blijven, vrije expressie enzo. Daar is Black Dice aan ten onder gegaan – na het superieure “Conetoaster” is er nooit meer een fatsoenlijke noot uit hun machines gekomen – en dat is met Growing nu ook gebeurd. Niks geen donkere drones of mooie ambient, alleen maar vrijblijvend gepiel zonder visie, zonder het ‘heilige moeten’. Nee, gewoon klooien omdat het kan, omdat ze tijd over hadden. En dan blijkt er ook nog een platenmaatschappij die het uit wil brengen. Tja.


mij=The Social Registry / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top