I Am Ghost – Those We Leave Behind

I Am Ghost - Those We Leave BehindAls die Henk-Jan Smits look-a-like van Rock Nation werkelijk zou weten wat er in muziekland speelde, dan zou hij niet naarstig zoeken naar een Anouk-eske ‘rockband’. Nee, dan zou meneer zijn geld, letterlijk en figuurlijk, inzetten op een emo-band. Loop eens op een koopavond door de winkelstraat of fiets tijdens tussenuren langs een middelbare school en hou je ogen open. Niets metalkids, grungekids, skaters of alto’s. Nee, het is eenduidig emo wat de klok slaat. Je voelt ‘m al aankomen, I Am Ghost is een emoband. Met een even lekker als voorspelbaar stijltje dat zich tussen het naar croonerpop neigende Fall Out Boy en het naar groteske metal riekende My Chemical Romance bevindt. Niet de natte maar de doorweekte droom van elke manager! Alle ingrediënten zijn aanwezig: veel screams, meezingbare croonerrefreinen afgewisseld met diezelfde screams, moshparts, stuiterdrums, guitarpicking enzovoorts. En dan die teksten. Woorden als tears, black, night, bleed, burn, die… Enfin, de boodschap is wel duidelijk, lijkt me. Behalve aan Fall Out Boy en My Chemical Romance doet I Am Ghost denken aan de betere momenten van de plaat Heroin van From First To Last, vooral bij langzame intermezzo’s waarbij de screamzang vol los gaat. Maar zó panisch, ziedend en gefreakt maken de meneren van I Am Ghost ‘t nou ook weer niet. Voor diegenen die nu nog lezen (fans, want dit haat je of je houdt ervan): Those We Leave Behind is een topper. Van voor tot achter meeslepend, ongelofelijk catchy en alle elementen van een goede emoplaat zijn aanwezig. Een kers op de inmiddels tot astronomische proporties gegroeide emotaart.
Zoals je hieronder kunt zien speelt I Am Ghost deze week in Nederland. Wil je erbij zijn? Dat kan! Wij geven drie setjes duotickets weg voor het concert in Tilburg. Snel reageren dus.
Zou je er bij willen zijn, maar woon je in Groningen, Leeuwarden of in een andere uithoek van waaruit het onmogelijk is af te reizen naar Tilburg, we geven ook een drietal cd’s weg in een prijsvraag. Gekker moet het niet worden!


mij=Epitaph

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top