Khold – Hundre År Gammal

Khold - Hundre År GammalKhold was eigenlijk gestopt in 2006. Ik heb daar nooit nachten van wakker gelegen, vooral niet omdat ik hun toen laatste release niet echt fantastisch vond. In 2007 brachten een paar leden nog wel een cd uit met hun andere band Tulus, maar kennelijk was dat niet helemaal bevredigend. Tijd dus voor een hernieuwde samenwerking waarvan Hundre År Gammal het resultaat is. Nog altijd richt dit Noorse blackmetal-gezelschap zich meer op een oldschool-publiek. Verwacht dus geen supersonische snelheden of dikke lagen met synths. Het geluid is kaal en rauw. Centraal staan de snerpende, Noorse zang en de stuwende gitaarpartijen. Het tempo kabbelt ongenaakbaar op haar dooie akkertje voort. De dreigende en sinistere sfeer waar de band met hun eerdere werk mee opviel is weer terug. Dat is zeker een verbetering ten opzichte van de wat matte voorganger. Toch moet ik eerlijk bekennen dat de verveling na een paar keer toeslaat. Niet omdat het slecht is, maar meer omdat het nergens echt opwindend wordt. Af en toe heb ik wel een kippenvel-moment, edoch het merendeel van de tijd zit ik te wachten op iets wat niet komen gaat. Echte Khold-fans van het eerste uur zullen waarschijnlijk in hun nopjes zijn met deze schijf, ik zal wel nooit tot die categorie behoren.


mij=Tabu / Bertus

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Khold – Hundre År Gammal

Khold - Hundre År GammalKhold was eigenlijk gestopt in 2006. Ik heb daar nooit nachten van wakker gelegen, vooral niet omdat ik hun toen laatste release niet echt fantastisch vond. In 2007 brachten een paar leden nog wel een cd uit met hun andere band Tulus, maar kennelijk was dat niet helemaal bevredigend. Tijd dus voor een hernieuwde samenwerking waarvan Hundre År Gammal het resultaat is. Nog altijd richt dit Noorse blackmetal-gezelschap zich meer op een oldschool-publiek. Verwacht dus geen supersonische snelheden of dikke lagen met synths. Het geluid is kaal en rauw. Centraal staan de snerpende, Noorse zang en de stuwende gitaarpartijen. Het tempo kabbelt ongenaakbaar op haar dooie akkertje voort. De dreigende en sinistere sfeer waar de band met hun eerdere werk mee opviel is weer terug. Dat is zeker een verbetering ten opzichte van de wat matte voorganger. Toch moet ik eerlijk bekennen dat de verveling na een paar keer toeslaat. Niet omdat het slecht is, maar meer omdat het nergens echt opwindend wordt. Af en toe heb ik wel een kippenvel-moment, edoch het merendeel van de tijd zit ik te wachten op iets wat niet komen gaat. Echte Khold-fans van het eerste uur zullen waarschijnlijk in hun nopjes zijn met deze schijf, ik zal wel nooit tot die categorie behoren.

Continue reading“Khold – Hundre År Gammal”

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top