Slipknot – All Hope Is Gone

Slipknot - All Hope is GoneJe hebt geen geld voor dure kleren, je hebt geen geld voor de kapper en je hebt geen geld om er verder verzorgd uit te zien. Hoewel het Nirvana niet tegenhield om muziek te maken, vonden de negen leden van Slipknot het iets te riskant: de heren hesen zichzelf in een mooie tuinbroek van paps en kochten een aantal maskers bij de partyshop. Het liep uit de hand en het is momenteel hét handelsmerk van de metallers geworden. Met de komst van een nieuw album zullen de maskers telkens veranderen en zo ook bij het nieuwe All Hope Is Gone. Wanneer je naar het vierde album luistert blijken er nog een aantal veranderingen doorgevoerd: meer gitaarsolo’s, experimenteler en erg melodieus. Hiernaast zijn ook de teksten een stuk minder persoonlijk en is het meer bitching about what’s wrong in life, aldus zanger Corey Tayler. Desalniettemin is het het donkerste album geworden in de Slipknot-platenkast. De single “Psychosocial” doet het goed in Nederland en het album zit ongeveer in dezelfde hoek. Een nieuwe Slipknot is geboren, die veel nieuwe fans zal aantrekken, waarschijnlijk wel iets te laat: het gerucht van stoppen lijkt steeds sterker te worden.


mij=Roadrunner / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top