U2 – Under A Blood Red Sky

U2 - Under A Blood Red SkyIk lig wakker in mijn tent. Al een hele tijd. Het is al diep in de nacht. Ik draai mijn cassette nog maar eens om. De autoreverse doet het al lang niet meer op mijn walkman. Het slechte nieuws heb ik vol ongeloof ontvangen. Je gaat op vakantie en gaat er gewoon vanuit dat je iedereen in goede gezondheid weer terug zult zien. Dat zal dus niet gebeuren nu. Dat hakt erin. Bono zingt me toe. Dat heeft hij al veel gedaan deze vakantie in Zuid-Frankrijk, die we nu dus abrupt af moeten breken. Op de ene kant van het tapeje staat October, op de andere Under A Blood Red Sky en als vullertje verdeeld over beide kanten Wide Awake In America. Als Bono na de druk op de play-knop “Gloria” aankondigt, nadat Larry Mullen jr de drums al heeft inzet en The Edge begint te janken krijg ik koude rillingen. Een lichte kramp in mijn kuiten, onprettige spanning in de rest van mijn lijf. Ik druk mijn hakken in mijn matje en probeer me te vermannen. Het lukt niet. Het hoeft ook niet. Uit de hoek van mijn rechteroog loopt een traan. Ik veeg de eerste nog weg, maar laat de volgende gewoon lopen. Ik draai me op mijn rechterzij en rol me op in een foetushouding. ‘It’s cold outside, it gets so hot in here’, zingt Bono in “11 O’Clock Tick Tock”. De nacht is hier warm, maar ik heb rillingen. Het is onwerkelijk, ik luister verder. ‘ I waited patiently for the Lord / He inclined and heard my cry / He brought me right out of the pit, / out of my miry clay.’ Ik laat de lucht vast uit mijn matras lopen. Niet dat de drie minuten die dat scheelt morgenvroeg ons eerder thuis zal brengen, maar dat idee geeft het me wel.


mij=Island / Universal

9 Comments

 1. Ben

  Ja geweldig! Heb er ook een boel herinneringen aan, alhoewel niet één specifiek of sterk als deze.. Uiteraard op een bandje, in de walkman, fietsen naar school door de stromende regen. Op een of andere manier kan ik me ook niet voorstellen dat iemand hele blije gevoelens bij dit album had. Mooi zeker, maar blij nee..

 2. Durk Haagsma

  Hallo,
  Ik heb een vraag of oproep.
  Ik zoek namelelijk een foto of voorbeeld van het T-shirt dat Bono aan had tijdens het concert in Denver,calorado ( u2 live at red rocks 5 juni 1983 ).En dan gaat het mij om de achterkant van dat T-shirt. Er staat een witte vlag met u2 er op.Wie kan dat voorbeeld naar mij toe sturen.
  Gr Durk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top