Alice Russell – Pot of Gold

Alice Russell - Pot of GoldDe Engelse zangeres Alice Russell fleurt met haar machtige, ruw opgeschuurde soulstem al jaren platen op van onder meer Quantic Soul Orchestra, Nostalgia 77, Re:Jazz en Mr Scruff. Als solo-artiest maakte ze vier albums, waarvan Pot of Gold de recentste is. Daarop werkte ze met TM Juke, een producer die net als Russell platen maakte voor het Tru Thoughts label, en in die stal niet direct als de meest talentvolle bekend stond bij ondergetekende. Sfeertje maken kan hij wel, maar liedjes schrijven is net wat teveel gevraagd. Dat is meteen het grootste probleem van Pot of Gold: klinkt goed, maar het enige nummer dat blijft hangen is de stroperige cover van Gnarls Barkley’s “Crazy”. Geeft te denken, dat een cover het beste nummer op je plaat is. Misschien ligt het ook wel aan het ontbreken van echt vette dansnummers, de drums worden eerder geaaid dan gegeseld. Dan heb ik toch liever het hard funkende “Pushin’ On”, met Quantic.


mij=Little Poppet / Differ-Ant

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top