Barbie Bangkok – People And Geometry

Barbie Bangkok - People And GeometryAls er dit jaar een prijs voor vreemdste hoes wordt uitgereikt dan zullen de heren van het Gentse Barbie Bangkok goede kanshebbers zijn. Het is mij een raadsel wat de bandleden heeft bezield om suf te poseren met gitaar en paard in een bos en deze foto op de hoes van hun debuutalbum te gebruiken. Op zich wel een leuk soort lulligheid, die ook in de muziek van Barbie Bangkok terug te vinden is. Verwacht niet al te veel diepzinnigheid bij Barbie Bangkok, want People And Geometry is vooral poppy, funky, sprankelend en onweerstaanbaar. Vooral fans van Talking Heads komen aan hun trekken want het geluid van die band komt in de muziek van Barbie Bangkok continu terug. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het sterke “All Over Again” of “I Remember”. Onlangs stond de band in het voorprogramma van Keane in Antwerpen. Een logische keuze omdat de muziek van de Belgen goed aansluit bij het nieuwe, luchtiger geluid van Keane. En de ‘wow’ waarmee “The Curse” begint lijkt vreemd genoeg exact dezelfde ‘wow’ als in Keane’s “Spiralling”. People And Geometry staat als een huis en het is onmogelijk om niet vrolijk te worden van deze dertien uiterst aanstekelijke nummers. De beste zomerplaat van dit najaar. Vergeet vooral niet even die geweldige promotievideo met de familie van de band op YouTube te bekijken.


mij=Kinky Star / Bang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top