Bring Me The Horizion / Senses Fail

Bring Me The Horizon - Suicide SeasonSlecht, beroerd, nietszeggend, amateuristisch, stom, zoetjes, deerniswekkend, langzaam, eenzijdig, schraal, monotoon, spijtig, afschuwelijk, ellendig, onbevredigend, ontoereikend, meelijwekkend, slap, gebrekkig, betreurenswaardig, suf, mager, alledaags, zachtjes, eentonig, vervelend, treuzelachtig, ongemerkt, karig, saai, doe-het-zelvers, truttig, minderwaardig, naar, slaapverwekkend, catastrofaal, stakkerig, langdradig, ondermaats, afgezaagd, tweederangs, geestdodend, zwak, minder, deplorabel, vervelend, plat, miserabel, aarzelend, rampzalig, belabberd, jammerlijk, onvoldoende, bedroevend, armzalig, zieligjes, bedroevend, beperkt. Allemaal termen die niet opgaan bij Suicide Season, het tweede album van Bring Me The Horizon. Hard en vernieuwend tot aan de laatste noot.
Senses Fail - Life Is Not A Waiting RoomEr worden vaak grappen gemaakt over emocore bandjes, dat ze alleen maar zingen over hun ex-vriendinnetjes. In het geval van Senses Fail is dit, opvallend genoeg, 100% waar. Zanger James “Buddy” Nielsen heeft namelijk de teksten gebaseerd op het breken van zijn relatie. “Het was mijn eerste liefde en ze was iemand met wie ik de groei van kind tot volwassene heb doorgemaakt”, aldus de zanger. Ik pink een traantje weg, zoals je begrijpt, voordat Life is not a Waiting Room de speler ingaat. Het is derde album van de Amerikanen, veertien nummers en vijftig minuten. Opvallend is dat de plaat voorafgaand aan de release volledig op MySpace te beluisteren was. Hierdoor komt het vijftal erg zeker over, en dat is ook terecht. Het mag soms wat jankerig overkomen, maar aan de andere kant weten ze ook flink uit te halen. Hierdoor geeft single “Family Tradition” overigens een erg verkeerd beeld, zó poppy en saai is de rest van het album heus niet. Het is een erg veelzijdig album, dat perfect aansluit op de eerste twee uitgaven van de groep.


mij=Visible Noise / Suicide Season & Vagrant / PIAS

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top