Cronian – Enterprise

Cronian-Enterprise.jpgCronian is een samenwerkingsverband tussen Mr. V a.k.a. Vintersorg a.k.a. Andreas Hedlund (Vintersorg, Borknagar, Otyg, Fission, Havayoth, Waterclime) en Øystein G. Brun (Borknagar, Molested). Nadat ze er in 2000 achterkwamen dat ze beiden een enorme passie en een overeenkomstig grote interesse voor soundtracks van films hadden en daar meer mee wilden doen, duurde het tot 2006 voordat het resulteerde in het debuutalbum Terra. Twee jaar na Terra, komt de ‘band’ nu met de opvolger, Enterprise. De tweemansformatie neemt alle instrumenten voor eigen rekening, zo speelt Brun gitaar en zorgt Mr. V voor de vocalen en de bas. Beide heren zijn tevens verantwoordelijk voor de synthesizerpartijen en het programmeerwerk van de drums. De muziek van deze band is heavy en symfonisch, progressief en filmisch, solide en verzorgd, maar ook krachtig en experimenteel. Hierbij wordt de cleane, melodieuze zang gecombineerd met death grunts. Hoewel de grunts mij in dit verhaal iets minder liggen, ze steken net teveel af tegen de muziek, is dit album van zeer goede kwaliteit. De muziek zit strak in elkaar en is goed uitgebalanceerd. Alles is strak afgemixt en in een hele puik verzorgde productie gestopt. Nu alleen nog echt een film waar deze muziek in wordt gebruikt.


mij=Indie / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top