Hot Club De Paris – Live At Dead Lake

Hot Club De Paris - Live At Dead LakeIk ben er goed in: bandjes niet kennen! Zo ook met Hot Club De Paris. Maar toen ik de cd draaide, klonk het me behoorlijk bekend in de oren. Niet vanwege een bekend nummer, maar omdat ze me direct deden denken aan Vampire Weekend. Dat komt voornamelijk door dezelfde Afrikaanse invloeden die je terug hoort, maar ook door de lekker positief klinkende muziek. De zang klinkt meer richting The Futureheads met hun bijna continue samenzang. In eerste instantie had de band me wel op het verkeerde been gezet met de albumtitel Live At Dead Lake. Dan verwacht je toch een live-album. Niks is minder waar: het gaat gewoon om een studioalbum, hun tweede. Toen ik eenmaal weer stevig op twee benen stond, vielen mij de enigszins lange en soms ook ironische titelsongs op, zoals “I Wasn’t Being Heartless When I Said Your Favourite Song Lacked Heart” en “This Thing Forever Seems To Last Forever”. Zelf ben ik er nooit zo’n fan van, geef mij maar korte duidelijke titels, maar aan de andere kant geeft het wel aan dat de band er plezier in heeft. En dat is ook wel te horen op dit uptempo en positief klinkende album. Ik heb Hot Club de Paris nog niet zien optreden, maar ik verwacht dat je er na hun optreden weer helemaal tegenaan kunt!


Mij=Elel / Moshi Moshi / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top