Kensington – Youth

Kensington - YouthOver het vorige EP-tje van Kensington was Ewie niet super positief. Ik had anders verwacht, want hij vond hun track op de verzamelaar van hun toenmalige platenlabel Stuck In A Day de ontdekking van die EP. Kan gebeuren. Ik was zelf toch wel redelijk overtuigd van hun kunnen toen ik ze in juni in Ekko zag, al waren ze een beetje misplaatst in het voorprogramma van Lawn. Ondertussen is Kensington weer een stap verder in hun ontwikkeling. Ze zijn bestempeld tot 3FM Serious Talent en geswitcht van platenlabel. Nu zitten ze op het ambitieuze Snowstar. Het eerste resultaat van die samenwerking verschijnt nu in de vorm van Youth. En die mag er zijn. Kensington maakt nog steeds een lekkere mix van springerige indiepop met een vleugje emo. Helaas is ‘ie maar gevuld met vier nummers, die aangevuld worden met een remix door Nobody Beats The Drum. Enige minpuntje blijf ik de zang vinden, al is die al wel beter dan op de vorige EP. Leukste nummer is “Zeros”, dat opgebouwd wordt rond een soortgelijke hook als “My Sharona” van The Knack, al zal dat gezien de leeftijd van de band op toeval berusten.


mij=Snowstar

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven