Mercury Rev – Snowflake Midnight & Strange Attractor

Mercury Rev - Snowflake Midnight & Strange AttractorTwee voor de prijs van een, daar houden wij Hollanders wel van. En Mercury Rev bedient ons dit jaar op onze wenken, want naast het nieuwe album Snowflake Midnight is er online een volledig extra album uitgekomen dat je gratis kunt downloaden: Strange Attractor. De band rond zanger/gitarist Jonathan Donahue bestaat inmiddels bijna 25 jaar en slaat op Snowflake Midnight nieuwe, puur electronische paden in. Zo begint opener “Snowflake in a Hot World” als een Underworld-track en lijken de synthesizers en beats nu voorgoed de gitaren te hebben vervangen. Er gebeurt veel, erg veel, misschien wel té veel op Snowflake Midnight. Het vierde nummer heet “People are so Unpredictable” en hetzelfde kan gezegd worden over de liedjes op dit zevende album van Mercury Rev. De band klinkt afwisselender, geïnspireerder, energieker en bombastischer dan ooit. Een van de hoogtepunten, het bijna acht minuten lange “Dream of a Young Girl as a Flower” zorgt eerst voor een flinke stoot adrenaline en verveelt vervolgens geen moment door opvallende sfeerwisselingen en geluidseffecten.
mercury_rev-strange_attractor.jpgAls het door de hoezen al niet duidelijk was, illustreert afsluiter “A Squirrel and I” opnieuw de bizarre obsessie van de band met het dierenrijk: ‘A squirrel and I are both, At a loss… For words’ zingt Donahue. Een goed gesprek voeren met een eekhoorn is blijkbaar niet eenvoudig. Voor mensen die niet tegen de raadselachtige teksten en opvallende kopstem van Donahue kunnen, is er vervolgens nog het extra album Strange Attractor met elf instrumentale soundscapejuweeltjes.


mij=V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.