New Jack Hustle – Sound Check

New Jack Hustle - Sound CheckIn 2006 hoorde producer/rapper Newman een nummer met de titel “Dream Come True”, dat zijn vriend Mekalek geproduceerd had. De rapper op die track maakte zoveel indruk op Newman, dat hij met hem wilde samenwerken. Sindsdien gaan ze door het leven als New Jack Hustle en hebben ze inmiddels genoeg materiaal verzameld voor een album. Met veel geknetter, gekraak en een ouderwetse beat trapt het duo met “Theme Music” lekker af, ondanks de schaamteloze zelfpromotie (‘New Jack, New Jack’). Sound Check kent genoeg variatie, maar dat pakt helaas niet altijd goed uit. Zo lekker als er wordt gedrumd op “Lionel”, zo saai wordt er met vingers geknipt op “New Shades”. Natuurlijk wordt George W. Bush nog even afgekraakt (“Roland”), wat zoals we allemaal weten inmiddels niet meer nodig is. Hoe meer het eind van het album in zicht komt, hoe saaier de tracks worden. Halverwege kakt de plaat in, om vervolgens geen uitschieters meer te produceren. De heren blijven trouw aan de oldschool-vibe die over het album heen hangt, toch verliezen de songs na een tijdje hun aantrekkingskracht.


mij=Tres / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top