Nitin Sawhney – London Undersound

Nitin Sawhney - London UndersoundHoewel ik alleen Prophesy van hem ken en in mijn bezit heb, heb ik toch een zwak voor Nitin Sawhney. Bij hem heb ik altijd het gevoel dat het een integer en eigenzinnig muzikant is, en daar houd ik van. Met zijn nieuwe cd, London Undersound (pun intended), heeft hij een heuse conceptplaat gemaakt, gebaseerd op de bomaanslag op een bus in Londen in 2005. En niet te vergeten het daaruit volgende incident, waarbij een volkomen onschuldige Braziliaan even later in de metro neergeschoten werd door de politie, omdat hij zich ‘verdacht’ gedroeg. De hartslag van Londen veranderde door de aanslag voor altijd. Natty, zanger en vriend van Sawhney, was erbij, en samen schreven ze “Days of Fire”, waarmee de cd begint. Vervolgens trekt een keur aan bekende en minder bekende namen voorbij die meewerken: Imogen Heap in het hypnotiserende breakbeat-nummer “Bring It Home”, Paul McCartney in het typische Macca-nummer “My Soul”, Ojos de Brujo in het Arabisch aandoende “Shadowland” en Tina Grace, met wie hij al eerder samenwerkte in bijvoorbeeld het fraaie “Letting Go”. Een mix van allerlei stijlen die wonderwel samenvalt, hoewel Sawhney wat mij betreft op zijn sterkst is als hij zijn elektronische kant aanspreekt, zoals in “Transmission”. Ik heb Sawhney nog nooit live gezien, en het maakt me benieuwd naar hoe hij dit allemaal live gaat waarmaken. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten om dat te ervaren.


mij=Cooking Vinyl / V2

3 Comments

  1. Rick

    London Undersound klinkt veel belovend en geeft voldoende reden om naar Nitin live te gaan. Al vrees ik dat het optreden zo’n 8 jaar geleden, nav zijn tot nu toe beste cd, “Beyond Skin”, niet is te overtreffen (toen met diverse gast optredens waar onder Jhelisa Anderson).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top