Reflection – When Shadows Fall

Reflection - When Shadows FallHet Griekse Reflection bestaat al een tijdje. When Shadows Fall is hun vierde volledige CD, maar wel het eerste album in vijf jaar. Dat heeft alles te maken met bezettingswijzigingen. Naast gitarist/componist Stathis Pavlantis en zijn broer, drummer George Pavlantis, spelen er nu louter nieuwe in de band, met als meest ingrijpende wijziging een nieuwe zanger, Leo Stivala. Het voorgaande werk ken ik niet, maar naar verluidt is dit album een grote stap vooruit. Als dat zo is, dan ga ik zeker niet op zoek naar eerder werk. Zeker, het intro van de plaat, met akoestisch getokkel, stemt positief, evenals het fraaie pianointermezzo “Whispers Of The Lost”, maar zodra de songs eenmaal overschakelen naar doommetalmodus vliegen de cliché’s je om de oren. Alles is traag beukend, alles is in pathos gedrenkt, Pavlantis’ solo’s zijn goed maar nergens verrassend en Stivala heeft inderdaad een prima stem, maar zingt het hele album op dezelfde gedragen wijze. Slechts een enkele keer, zoals bij “Soul Salvation” lijkt het de grauwheid even achter zich te laten. Merkwaardig genoeg is de productie van “Whispers Of The Lost” buitengewoon fraai en indrukwekkend, maar lijkt er bij de invallende beukende gitaren een sluier over het geluid te komen. Tja, wanneer je compositorisch in de middenmoot zit en productioneel lijkt het minder te zijn dan je eigenlijk in je mars hebt, is verwachtingenmanagement hier een schone taak.


mij=Cruz del Sur / Hard Life / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top