Sarah McLachlan – Closer

Sarah McLachlan - CloserHet was even graven in mijn geheugen toen ik las dat met Closer het 20-jarige jubileum van Sarah McLachlan als artieste gevierd zou gaan worden. Ik moet ongeveer elf zijn geweest toen ik middels de single “Vox” kennis maakte met haar prachtige vrouwelijke engelenstem. Eerst kwam echter nog mijn pubertijd en in die tijd had ik meer interesse voor wel bereikbare meisjes. Mijn tweede aanraking met Sarah was in 1994 met de ‘enhanced’ EP The Freedom Sessions. Sinds die tijd ben ik (ondanks het leeftijdsverschil) weer verliefd op deze dame. Dat er weinig nieuw materiaal is verschenen de laatste vijf jaar, is dan ook een beetje teleurstellend voor me. Na de remixalbums, geremasterde live-albums en een verzameling b-kantjes is het dus nu de beurt aan de zoveelste verzamelaar. Maar dit is dan de eerste verzamelaar die zich richt op het belangrijkste van haar oeuvre. De deluxe-dubbel-cd die ik voor me heb liggen bevat namelijk een chronologische opsomming van nummers van de vijf studio-albums die Sarah tot nu toe heeft uitgebracht. Daarbij valt het op dat liedjes als “The Path Of Terms” en “Into The Fire” van haar tweede album Solace gemakkelijk tand des tijds hebben doorstaan. Natuurlijk zijn de latere succesnummers als “Hold on”, “Adia” en tearjerker “Angel” ook aanwezig op dit album. Maar de echte fan heeft dit natuurlijk allang in de kast staan. Daarnaast mis ik hier “Silence”, de single waar zelfs het Radio 538-publiek (zonder het zelf te weten) haar van kent. En helaas ook geen nummers van The Freedom Sessions, wat de verzameling voor mij niet compleet maakt. Wat dan wel interessant is zijn de twee nieuwe nummers “U want me 2” en “Don’t give up on us”. Beide liedjes gaan over de verwerking van de scheiding van haar man (en vaste drummer in haar band) Ashwin Sood en het hartzeer klinkt er ook in door. Wat het daarom ook zo mooi maakt en me doet uitkijken naar een volwaardig nieuw album van mijn heldin. Maar dat duurt nog even heeft ze gezegd (waarschijnlijk twee jaar). Voor de mensen die Sarah nog niet kennen is Closer wel een goede eerste kennismaking met de vrouw met de engelenstem. Voor de fans is het wederom een hunkering naar een nieuw album.


mij=Arista / Sony

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven