The Walt – Something We Did Not Have

The Walt - Something We Did Not HaveVoor mijn gevoel rommelt het ondergronds al een tijdje in de indiescene in stad Utrecht. Het leek van af een afstandje bezien er op alsof de boel opnieuw gerangschikt moest worden of zo. Daardoor is het prettige Zabel Music helaas opgedoekt. Gelukkig komen in dat soort tijden ook nieuwe initiatieven opborrelen. Zo is er nu Beep! Beep! Back Up The Truck. Een nieuw label dat volledig door de bands zelf gerund wordt en waarvan de complete discografie onder Creative Commons-licentie gratis ter beschikking gesteld wordt aan het publiek. Ook organiseren ze onder de geniale naam Vette Analoge Shit! soms zelfs meerdere malen per maand een bandjesavond. Daar trekken ze verdomd leuke bandjes voor aan. Zo stond op de laatste avond 31 Knots. Op de dezelfde avond trad ook de eigen band The Walt op ter ere van hun nieuwe EP Something We Did Not Have. De band bestaat uit leden van We vs. Death, Stellenbosch, Dawn of Awakening en Kismet. Ze zijn al een tijdje samen, maar brachten tot nu toe alleen maar een digitaal product uit (al was er voor luie journalisten altijd wel een cd-versie te scoren). Deze nieuwe ep is behalve grateloos te downloaden op de site, ook te koop in een fraai digipack. De muziek die hierop te horen is, is een verfijnde mix van At The Drive-In (de intensiteit), The Cure (de stem) en Dismemberment Plan (de melodie en melancholie). Dat levert op Something We Did Not Have vijf erg toffe indieliedjes op. Al ben ik nu wel benieuwd wat dit viertal hiervoor nu precies niet had. Talent was er namelijk al voldoende…


mij=Beep! Beep!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top