Thursday / Envy – Split

Thursday / Envy - SplitHet posthardcore succesnummertje Thursday neemt Envy op sleeptouw door het de eer en ruimte voor drie nummers op een cd te bieden. Een split dus, die zonder de drie sferische nummers van deze Japanners gewoon een Thursday-EP zou zijn. Charmant van de mannen uit New Jersey. Thursday is zo’n band die vasthoudt aan haar melodramatische post-hardcore principes (een been in de hardcore, een been afwisselend in de pop en new wave). Diegenen die vinden dat de wat softere ingeslagen weg van Thursday veel lijkt op die van Thrice (met hun pretentieuze, wonderwijl goed uitgepakte conceptalbumserie), heeft een punt. Veel keyboards, veel soundscapes en die zang… Gelijkenis of niet: Thursday weet de juiste sfeer op te roepen. Dat geldt ook voor de drie nummers van de Japanners. Je moet houden van dat typische wanhopige stemgeluid die regelmatig uithaalt en tegen het valse aanschurkt. Maar als dát nou net het rafelrandje is dat je kippenvel bezorgt, dan is dit helemaal jouw ding.


mij=Vagrant / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top