Ferry Corsten – Twice In A Blue Moon

Ferry Corsten - Twice In A Blue MoonToen danceproducer Ferry Corsten aankondigde de wereld te verrijken met een nieuw album, werd ik even nerveus. Het vorige album van de Rotterdammer, L.E.F., was namelijk niet al te best, en het zou toch niet zo zijn dat Corsten zijn magische touch zou zijn verloren? Gelukkig, dat bleek alleszins mee te vallen, zo besefte ik nadat ik ettelijke malen de nieuwe cd had afgespeeld. Goed, zo briljant als Out Of The Blue (onder Corstens System F-alias) en Right Of Way is de plaat niet, maar een ruime voldoende en een positie op de jaarlijst van ondergetekende verdient Corsten zeker. “Shelter Me” zet met haar emotionele, abstracte geluiden en akkoorden de toon voor het album, dat weer een wat trancier en emotionelere koers kiest dan L.E.F. “Made Of Love” en “Life” zijn twee geweldige tracks waarin Corsten zijn talent voor melodie, emotie en stampwerk weer op prachtige wijze weet tentoon te spreiden. “Gabriella’s Sky”, een nummer dat Corsten opdroeg aan zijn pasgeboren dochtertje, neemt je mee terug naar het goede oude System F-tijdperk. En ach, dat er ook een paar tracks op de cd staan waar de gemiddelde luisteraar niet warm of koud van zal worden, zoals “Shanti” en “Feel You”: het zij zo. De magische touch van Corsten is nog steeds aanwezig. Mocht u in een vlaag van complete verstandsverbijstering nog behoefte hebben aan een tranceplaat en geen flater willen slaan: Twice In A Blue Moon is uw trouwe dienaar.


mij=Flashover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top