Made Out Of Babies – The Ruiner

Made Out Of Babies - The RuinerZo op de valreep van het nieuwe jaar is er nog net wat tijd om platen te ontdekken die je eerder over het hoofd hebt gezien, als voorbereiding op het grote jaarlijst-ritueel. Dit begon voor mij al enige weken terug met Verse en The Gaslight Anthem en om de lijst compleet te maken voeg daar nu nog een laatste band aan toe, namelijk Made Out Of Babies. Deze band, geformeerd rond zangeres/stembandverslinder Julie Christmas, laveert tussen alternatieve metal en noiserock, en overweldigt de luisteraar vanaf de eerste noten van de plaatopenener en tevens gegadigde voor song van het jaar “Cooker”. Wat heet! Potdomme zeg, hier worden even wat registers open getrokken. “RUN! RUN! FOR YOUR LIFE!” schreeuwt Julie en je voelt dat ze het meent. Dissonant, bikkelhard, dynamisch, wringend maar stiekem toch enorm catchy door de onmogelijke zangcapriolen van Julie. Van lieftallige zanglijnen tot trommelvliesverbrijzelend geschreeuw, deze dame kan zo enorm veel met haar strot dat het bijna beangstigend wordt. Haar stem in combinatie met de Jesus Lizard-achtige noisemetal-escapades zorgen voor een ronduit bevreemdende luisterervaring. Maar wel eentje waarbij je aan het eind van de rit weer op de repeatknop drukt. Dit is muziek die je moet ondergaan, en ik kan maar niet stoppen met luisteren. Luistertips: “Cooker”, “Peeew” en “Invisible Ink”, maar in feite de hele plaat.


mij=The End / Suburban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top