Mockingbird, Wish Me Luck – Days Come And Go

Mockingbird, Wish Me Luck - Days Come And GoHet Zweedse Mockingbird, Wish Me Luck is een klein poporkest dat sinds 2003 rustige luistermuziek maakt. Het achtkoppige gezelschap bouwde wat lokale faam op met een aantal ep’s, maar het grotere werk bleef lang uit. Inmiddels is er een heus album, waar naast zes oude, drie nieuwe nummers opstaan. Days Come And Go telt aldus negen fijne nummers. Zoals het ene nummer blijft hangen vanwege de lekkere beat (“You’ve Got A Friend To Lean On”), zo blijft “The Way That You Paint It” hangen vanwege het melodieuze refrein. Gelukkig is het album niet – zoals de voorgaande ep’s – opgenomen in de oefenruimte of bij de ouders van één van de bandleden thuis. De eindmix vond plaats bij hetzelfde bedrijf als waar Klaxons en Franz Ferdinand hun cd’s laten mixen. Met de kwaliteit zit het wel snor, eveneens met de aanstekelijke deuntjes. Titeltrack “Days Come And Go” bevat als enige nummer een echt orkestraal geluid. De zware tromgeluiden en harde bekkens klinken met de dramatische stem vrij indrukwekkend. Het wordt daarna weer wat vrolijker met “Step In Concrete”, waarna je weer in alle rust kunt gaan slapen met “Summer Again”. Verwacht geen moeilijke muziek bij het luisteren naar Mockingbird, Wish Me Luck, maar deze aardige feel-good-nummers komen goed uit de verf.


mij=Blow Up / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top