Sotajumala – Teloitus

Sotajumala -TeloitusTeloitus is de tweede cd van het Finse Sotajumala. In het thuisland is de cd al vorig jaar verschenen en in Europa ergens rond de afgelopen zomer, maar om de één of andere reden ligt hij nu pas boven op mijn stapel. Keiharde deathmetal is het stramien van deze noorderlingen. En hoe Finse death metal behoort te klinken, hebben de heren zelf al gedefinieerd op hun debuut Death Metal Finland. Toch kan ik er niet onderuit dat er veel leentjebuur is gespeeld bij hun Amerikaanse collega’s. Deicide, Cannibal Corpse en Hate Eternal zijn namen die gelijk bij mij kwamen bovendrijven na het luisteren van hun debuut. En na het luisteren van Teloitus kan ik daar met een gerust hart ook Morbid Angel aan toevoegen. Ik vermoed zelfs dat “Riistetty Viattomuus” gewoon “Where The Slime Lives” in hun moerstaal betekent, maar dat terzijde. Als je echter geen problemen hebt met bovengenoemde namen en meer wilt, dan is dit helemaal geen verkeerd schijfje. Groovende riffs, staccato ritmes, straffe solo’s en een loodzwaar geluid. De klappers zijn wat mij betreft het razendsnelle “Verrellä Kirjoitettu”, het technische “Oikeutus” en het slopende “Kidutus”. Het titelnummer begint ook goed, maar bloedt halverwege een beetje dood. Da’s jammer. Voor de rest een puik album voor liefhebbers van Amerikaanse death. Alleen dan in het Fins.


mij=Woodcut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top