The Killers – Day & Age

The Killers - Day & AgeAfgelopen oktober was ik op vakantie in Las Vegas en precies één van de dagen dat ik er was, begonnen The Killers met hun wereldtournee. De start van de tournee zou plaatsvinden in de House of Blues in hun hometown Las Vegas. Aangezien ik er toch was, leek het een perfecte gelegenheid voor een interview. Het management en de platenmaatschappij dachten daar anders over, de Nederlandse tak interesseerde het weinig en vanuit de USA hebben we geen enkele reactie mogen ontvangen. Eerlijk gezegd was ik toen wel klaar met The Killers, arrogant zooitje ongeregeld. Maar toen lag ineens hun laatste cd voor me om te recenseren. Was ik nou wel de juiste persoon voor deze recensie, dacht ik nog, bevooroordeeld als ik inmiddels was. Maar het noodlot sloeg toe, en dat viel positief uit voor The Killers. Want tijdens mijn vele luisterbeurten naar deze plaat, kreeg ik de mededeling over mijn ontzettend leuke nieuwe baan. En dit heuglijk feit staat nu voor altijd in connectie met deze cd. De nummers krijgen ineens een positieve tint en ik word spontaan vrolijk van “Human”, wat ik eerder maar een overgeproduceerd radiovriendelijk nummer vond. En ik hoor in ene keer interessante Guillemots-achtige invloeden in “I Can’t Stay”, wat ik eerder maar simpel gepruts vond. Wat een fijne cd is Day & Age eigenlijk, misschien voor sommigen een te commerciële stap van The Killers, maar laten we eerlijk wezen, commercieel, dat waren ze altijd al wel.


Mij=Island / Universal

8 Comments

 1. Zwarte Piet

  goe dat hier open en bloot gezeg wort wat iedereen
  allang wist: als de recencent je niet simpatiek vint of hij/zij hep hoofpijn of is hep lange tenen of geen leuke nieuwe baan hep kan de bend rekenen op een kutrecentie.
  muziek?..als het regent vintie het slechte muziek
  als we vanavond pannekoeken eten sgrijftie dattie
  het fanatasties vint. Of ik er problemen mee hep?
  welnee..lekker overzigtulluk juist. Je hep alleen gelijk als je kan spellen enzo..weetjewel.

 2. Sikkema

  Ja jongens, FileUnder gaat nog eens HEEL groot worden.. En DAN moeten ze natuurlijk niet bij ons aankomen of we ze als-je-blieft willen interviewen! 😉
  Maar goed, netjes een antwoord krijgen is toch niet te veel gevraagd?

 3. George

  Kom op Sik. Je zou toch moeten weten dat je dat soort dingen via de betreffende platenmaatschappij regelt en vrijwel nooit via het management. Want nee, dan krijg je 9 van de 10 keer geen antwoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top