Venice – “Good Evening…”

Venice - "Good Evening..."Dat Venice na het laatste studio-album Amsterdam ook hun live-album in Nederland zou opnemen is niet zo gek. Goed beschouwd speelt hun carrière zich voornamelijk in Nederland af. Dit album bevat dan ook 11 livesongs die zijn opgenomen in de Eindhovense Effenaar. De ondertitel “A Night Of Live Acoustic Music” zorgde wel voor enige reserve aan mijn kant. Venice is immers al mierzoet en gladjes zonder puur akoestische begeleiding, en dit kon wel eens een stap teveel zijn. Hier en daar ligt het inderdaad op de loer, maar een goed opgebouwde set zorgt dat het binnen de perken blijft. Als ze de America-klassieker “A Horse With No Name” uitvoeren kun je bovendien alleen maar in bewondering blijven luisteren naar wat deze mannen live kunnen. En live heb ik al eens kunnen horen dat ze dat niet nog eens in de studio bij hoeven te werken. De songs zijn goed verdeeld over de studio-albums, met onder andere publieksfavoriet “The Family Tree”. Het publiek is goed te horen, ook als het stukken meezingt, waarmee de livesfeer uitstekend bewaard is gebleven. Na de elf livesongs komen er nog vier studiotracks, waarvan het wat steviger “Evolve” wat mij betreft het lekkerst is. Dit album levert precies wat we van Venice gewend zijn: mierzoete songs met o zo knappe vocalen, waardoor je uiteindelijk toch weer in bewondering achterblijft. En zelfs voor wie Venice eigenlijk te zoet vindt, is dit waarschijnlijk nog een buitengewoon prettig alternatief voor de kerstplaten van de komende week.


mij=Lennon / Flow / Rough Trade

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top