Asian Dub Foundation – Punkara

Asian Dub Foundation - PunkaraDe Engelse formatie Asian Dub Foundation bestaat vijftien jaar. In die vijftien jaar zijn er veel bandleden bijgekomen en minstens zoveel weggegaan. Het collectief heeft een nieuw album uitgebracht onder de naam Punkara, waar zanger
Al Rumjen voor het eerst op te horen is. Als de eerste klanken door de speakers klinken, hoor ik gelijk Afrikaanse invloeden. Een breed scala aan instrumenten volgt in de loop van het album, iets waar de band om bekend staat. Dub, reggae, breakbeat en zelfs wat rock passeert tijdens tracks als “Burning Fence” en “Ease Up Caesar”. Mijn ervaring leert dat het voor artiesten meestal moeilijk is om een cd langer dan de eerste helft aantrekkelijk te houden. Ik moet zeggen dat het Asian Dub Foundation gemakkelijk afgaat, want ook het Oosterse “Altered Statesmen” is een aanwinst. Afrikaanse muziek barst meestal van het getrommel, zoals de meeste tracks op dit album, echter “Bride Of Punkara” spant de kroon. Als klap op de vuurpijl heeft punklegende Iggy Pop zijn medewerking verleend door “No Fun” te onderwerpen aan een metamorfose. Zoals bij veel covers/remixen denk ik nu ook weer dat je iets wat al goed is niet moet veranderen. Ondanks dit laatste minpunt is Punkara best een aardige plaat geworden. Verwacht geen nieuwe dingen van Asian Dub Foundation, want wat ze deden dat doen ze nog steeds, alleen met een andere zanger. Een lekkere middenmoter in zijn genre, maar meer dan dat ook niet.


mij=Naïve / PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top