Beyoncé – I Am…Sasha Fierce

Beyoncé - I Am... Sasha FierceLaatst vroeg iemand waarom we op File Under eigenlijk zelden of nooit aandacht besteden aan R&B. Mijn antwoord was simpel: omdat ik er meestal geen reet aan vind en dat geldt volgens mij voor het gros van de crew hier. Zeker als er gekwijld wordt in ballades dan krijg ik op plekken jeuk waar ik dat helemaal niet wil. Toch zijn er best liedjes die ik te pruimen vind. Neem bijvoorbeeld de nieuwe single van BeyoncéSingle Ladies (Put A Ring On It)“. Ik kan moeilijk ontkennen dat dat een retecatchy opzwepend liedje is. Het is zo’n song die me dan toch uitnodigt om eens te luisteren naar haar nieuwste cd I Am…Sasha Fierce. Het is een plaat die opgesplitst is in twee delen. Op de eerste cd staan ballades en op de tweede de up-tempo nummers. De openingstracks van beide cd’s zijn – vast niet toevallig – de eerste singles. “If I Were A Boy” mag er overigens ook best zijn. Daarin laat Beyoncé horen dat ze echt wel een fraaie stem heeft en dat je die ook echt hoort, zonder gerommel. Minder tevreden ben ik over haar versie van “Ave Maria”. Het is zo jammer dat ze dit nummer ook weer pimpen moeten met een beat eronder. Die is echt volstrekt overbodig. Daardoor wil het mij maar niet raken, maar ik gok dat het in een zwarte kerk heel wat emoties los kan maken. Het is jammer dat een artiest die echt gespitst is op details niet het lef heeft om te kiezen voor een echt kale uitvoering. Daarvan zou de impact veel groter zijn. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Dit zorgt er wel voor dat ik ondanks dat ik hoor dat beide cd’s met veel beleid (misschien wel teveel?) gemaakt zijn, na meerdere draaibeurten toch weer kribbig word van al die gladde zoetgevooisdheid. Maar “Single Ladies” blijft natuurlijk wel een kei van een single.


mij=Sony

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top