Dead To Me – Little Brother

Dead To Me - Little BrotherIn Nederland moet Dead To Me nog doorbreken, maar in hun thuisland Amerika delen ze reeds het podium met grote namen als Me First and the Gimme Gimmes, Street Dogs en Leftöver Crack. Dit heeft de band Dead To Me vooral te danken aan hun enorme kruiwagen. Bekende muzikanten als drummer Brandon Pollack en zanger/gitarist Jack Dalrymple bespelen namelijk de instrumenten. Het tweetal kennen we reeds van de punkrockband One Man Army, dat redelijk in hetzelfde straatje zat. Onder de titel Little Brother is hun nieuwe uitgave de wereld ingebracht en hij begint meteen recht voor de raap. Geen intro, geen rustig gitaarriedeltje, maar meteen feest. Het schijfje telt enkel vijf nummers in dertien minuten en er is geen tijd voor praatjes. De nummers zijn vooral lekker punky en misschien voor de hanenkammers zelfs een beetje te cheesy, de energie en vrolijkheid spat er namelijk vanaf. Met gemak krijgen ze dan ook het label ’emo-punks’ opgespeld door de media. De mensen die minder in hokjes denken kunnen echter vol genieten van de Amerikanen. Dit zijn perfecte nummers die heerlijk verteren op de maag, lekkere muziek waar je niet lang bij na hoeft te denken. Het debuutalbum uit 2006 heeft een korte opvolger gekregen, maar hierdoor is deze EP zeker niet minder.


mij=Fat Wreck / Sonic

One comment

  1. Arno

    Valt dit nu onder emo-punk ja? goh.. Hoe dan ook.. ook in Nederland deelden ze reeds het podium met de Street Dogs (in 2007 in de W2 en de Melkweg). Toffe band verder! Live nog net ietsje harder en sneller dan op plaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top