Die!Die!Die! – Promises

Die!Die!Die! - PromisesZoals bij alle vormen van alternatieve muziek kom je op de gekste plaatsen punkrockbands tegen. Deze week heb ik de eer de tweede full-length van Die!Die!Die! te mogen bespreken, een bandje uit Nieuw-Zeeland. In mijn hele leven heb ik volgens mij maar een keer eerder een band gehoord uit dat werelddeel namelijk Shihad, ergens halverwege de jaren 90 moet dat zijn geweest (of zie ik nu misschien andere belangrijke Nieuw-Zeelandse bands over het hoofd?). Muzikaal gesproken was dat alternatieve nineties rock, Die!Die!Die! is echter andere koek en gooit het over de postpunkboeg, waarbij ik meteen moet denken aan bands als Wire (ten tijde van hun eerste drie platen), Q And Not U en Les Savy Fav. Het jonge trio valt meteen met de deur in huis met de opener “Blinding” en stuitert vervolgens op alle mogelijke ritmische manieren door de rest van de plaat heen. Subtiliteit is af en toe ver te zoeken, maar de songs worden met zoveel enthousiasme gespeeld dat ik ze dat ruim vergeef. “A.T.T.I.T.U.D!” spel-schreeuwen ze in de gelijknamige song en attitude heeft dit bandje absoluut. Postpunk gespeeld met enorme bravoure, zo mag ik dat graag horen. Voor de postpunkliefhebber die iets verder kijkt dan zijn neus lang is, is dit weer een zeer fijn plaatje om in te duiken.


mij=SAF / Sonic

11 Comments

  1. Marty

    Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik Split Enz nog nooit heb gehoord (ik kende de naam al wel via de Crowded House-link, maar die worden gerekend als een Australische band). The Datsuns ben ik ook onbekend mee.

  2. Blink

    Maar als Flight of the Conchords “formerly New Zealand’s fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo” zijn, wie zijn dan de drie meest populaire?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top