Indian Jewelry – Free Gold!

Indian Jewelry - Free Gold!Indian Jewelry is niet echt een bandje in de traditionele zin van het woord: er is een groep van een man/vrouw of 20 die af en aan onderdeel uitmaken van deze band of incarnaties ervan, zoals Swarm of Angels en Turquoise Diamonds. Misschien is dat de reden dat de muziek op Free Gold! zo vervreemdend klinkt. Net als Fuck Buttons en Liars creëert Indian Jewelry een dikke gitaardeken met een hoop feedback en fuzz, gecombineerd met echoënde vocalen en elektronica. Dit zorgt voor een kille sfeer, met muziek die je niet zomaar op de achtergrond draait, maar die je hele brein in beslag neemt en je
betovert dan wel verafschuwt. Want een tussenweg is er denk ik niet voor deze bij vlagen ingewikkelde en niet heel toegankelijke noise, of misschien moet het wel math rock genoemd worden. Soms komen er nog redelijk traditionele liedjes voorbij, zoals “Pompeii” (met akoestische gitaar), “Everyday” (wat met enige fantasie een ballad te noemen is, met dank aan de kille doch lieflijke vrouwenstem van Erika Trasher) of het door laser synths en een pompende dreun voortgedreven “Temporary Famine Ship”. Ik was nooit echt een liefhebber van goud, dus ik laat ik het over aan anderen om hiervan te genieten.


mij= We Are Free / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top