J. Tillman – Vacilando Territory Blues

J. Tillman - Vacilando Territory BluesDat de vijfde (!) solo-cd van ene J. Tillman op mijn bureau belandde, is eigenlijk niet zo verbazingwekkend als het lijkt. Hoewel ik nog nooit van hem gehoord had, is de beste man naast singer-songwriter ook nog drummer in de band Fleet Foxes, de band die in mijn jaarlijst over 2008 terug te vinden is op de eerste plek. Vandaar dus. Met die naam hebben we dan meteen een aardige referentie te pakken. Ik liet namelijk al vallen dat Tillman singer-songwriter is, en Vacilando Territory Blues bevat dus ook voornamelijk akoestische songs die een grote mate van melancholie bevatten. Hier en daar klinkt de ijle samenzang van Fleet Foxes door, zoals in “Firstborn”, en mede-Fleet Foxes Casey Wescot en Christian Wargo spelen mee op respectievelijk piano/mellotron en bas/ukelele. Tillman’s drumkwaliteiten zijn te horen op de potentiële single “Steel On Steel”. En na een klein Americana-tussendoortje in “Barter Blues” maakt Tillman vervolgens een diepe buiging naar Neil Young and Crazy Horse in het prachtige “New Imperial Grand Blues”, inclusief blazers.
Misschien dat het plotselinge succes van Fleet Foxes ervoor zorgt dat Tillman met zijn vijfde cd eindelijk doorbreekt naar een wat groter publiek. Aan de kwaliteit van zijn songs zal het in elk geval niet liggen.


mij= Bella Union / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top