This Or The Apocalypse – Monuments

This Or The Apocalypse - MonumentsHet metallabel Lifeforce pikt regelmatig de juiste jonge bandjes op en geeft ze een platencontract. Helaas voor de maatschappij bleef een Trivium niet erg lang hangen en zal This Or The Apocalypse (TOTA) dit waarschijnlijk ook niet doen. Het gaat hier om vrienden van Sky Eats Airplane en August Burns Red, met wie ze bijna heel 2008 door verschillende staten in Amerika trokken. Hoewel de leden christelijk zijn, bevat de muziek op Monuments geen opfleurende of juist opdringerige teksten. De nummers op het tweede album zijn namelijke keiharde metalcore, zoals het hoort. Het schijfje is een mix van Meshuggah en Misery Signals, aldus de jongens zelf. Het moet gezegd worden, de muziek zit inderdaad erg technisch en diepgaand in elkaar. Hierdoor is het verhaal een stuk minder standaard als dat hun collega’s het brengen, in het reeds o-zo uitgemolken genre. Het bijgeleverde persblaadje omschrijft het dan ook als the thinking man’s mosh. Muziek die weggelegd is voor de muziekliefhebbers die iets verder durven te kijken. Het vijftal zwakt in de tien nummers geen moment af en de cleane vocals zijn tevens ver te zoeken. Dit is enkel pure metalcore, zoals ik het het liefst zie.


mij=Lifeforce / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top