Zwart Licht – Bliksemschicht

Zwart Licht - BliksemschichtMet Zwart Licht heeft Top Notch weer een zeer interessante act in huis gehaald. Zwart Licht is een samenwerking tussen producer Hayzee en MC Akwasi, die beiden al hun sporen verdienden in de hiphopscene. Sinds november 2007 werken ze samen en nu is er al een album, getiteld Bliksemschicht. Met deze debuutplaat geven Hayzee en Akwasi een mooi visitekaartje af. Stevige beats en sterke teksten, precies zoals ik hiphop graag hoor. Niet alle tracks zijn overigens door Hayzee geproduceerd. Ook Siroj, Reverse en JLS mochten een track produceren en FS Green nam er zelfs twee voor zijn rekening. Uiteraard doet er ook een flinke stoet gastrappers mee, waaronder Jae (Stropstrikkers), Juiceisdunaam (Colombiaanse Bloedgroep) en Leeroy. De laatstgenoemde doet ook mee op het sterke “Back-Up Staat klaar” en dit is zeer toepasselijk want bij de liveshows van Zwart Licht is hij de back-up rapper. Zoals gezegd zijn de teksten op Bliksemschicht vaak erg sterk. Zo stelt Akwasi racisme aan de kaak in “Links / Rechts / Midden” en in “Wat Sorry / Nereid”, dat begint met een indrukwekkend stuk a-capella rap (zonder beat dus). Ook braggen en boasten gebeurt in stijl. Vooral de regel ‘de game heeft last van onkruid en ik kom tuinieren’ vind ik erg goed gevonden. Bliksemschicht heeft eigenlijk maar een skip-momentje en dat is “Blind / Hoog Tempo”. Dit soort loverap kan mij echt niet bekoren, zelfs bij Opgezwolle trek ik dat niet. Verder is dit debuut van Zwart Licht echter een topplaat.


mij=Top Notch / Universal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven