Mystery Girls – Incontinopia

Mystery Girls - IncontinopiaSommige mensen houden van jonge kaas, en andere weer van kaas die wat langer gerijpt heeft. Feit is dat de smaak van die laatste soort wat doordringender en sterker is, en dus ook langer bij je blijft over het algemeen. Het Amerikaanse Mystery Girls had echter vast niet de bedoeling om hun “nieuwe” materiaal, dat al stamt uit 2004-2005, zo lang te laten liggen, maar het gebeurde wel. Interne bandstrubbelingen of zoiets. Gelukkig is hun muziek geen overjarige kaas geworden, eerder tijdloos lekker. Want goedgemaakte, rauwe, bluesy garagerock als die op hun alweer derde cd, Incontinopia, raakt eigenlijk nooit uit de mode. Zelfs de knipoog naar de jaren zestig in “The Magic Is Gone” klinkt weliswaar bekend maar toch zeer opwindend en betrokken. In de stijl van bijvoorbeeld MC5 of The Stooges houden deze kerels de garagepunk in ere, mede dankzij de rauwe stem van zanger Casey Grajek. De toevoeging van een snijdende mondharmonica maakt een nummer als “I Took The Poison” helemaal af, evenals het orgel in “We’re So Illegal”. Wie denkt dat Arctic Monkeys rock ‘n’ roll zijn, zou de jonge honden van Mystery Girls eens moeten proberen. Gij zult niet teleurgesteld worden!


mij=In The Red / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top