Sky Larkin – The Golden Spike

Sky Larkin - The Golden SpikeOnze nieuwe single, nu ook verkrijgbaar als horloge! Op deze bijzonder originele manier bracht het drietal Sky Larkin uit Leeds hun single “Beeline” uit. Ach ja, je moet iets bedenken om het downloaden van je muziek tegen te gaan. Het nummer is ook op debuut The Golden Spike te vinden, een debuut met dertien ultrakorte nummers in de allerbeste indietraditie. Korte, up-tempo songs, rammelend gitaarwerk, constante tempowisselingen, en een oer-Britse zangeres wier stem ergens tussen Siouxsie (vooral op “Somersault”) en Björk (op “Matador”) hangt. Het leuke aan Sky Larkin is dat het plezier er op alle vlakken vanaf spat. Vooral het enthousiasme van zangeres Katie Harkin is verfrissend. Vrijwel ieder refrein kan vrolijk meegezongen worden, zoals het rijmpje ‘I am sure sure sure, you are a Matador’. Toch is het maar goed dat ik bij het beluisteren van dit album een koptelefoon op had, omdat de muziek van Sky Larkin er anders ongetwijfeld weer bij het andere oor uitgevlogen was. Het gebodene blijft namelijk wel heel erg lichtvoetig en huppelig. En waarom er nog bands zijn die in de tijd van iTunes en downloads een “hidden track” op hun album zetten ontgaat me compleet. Zeker als die hidden track dan ook nog eens een instrumentaal niemendalletje blijkt te zijn. Dit is typisch zo’n debuut van een band die over twee of drie jaar pas echt een geweldige tweede cd zal uitbrengen. Nog even geduld dus.


mij=Wichita / V2

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top