The Airborne Toxic Event – The Airborne Toxic Event

The Airborne Toxic Event - The Airborne Toxic EventHet zal wel even schrikken zijn, als Pitchfork een recensie schrijft waarin je met de grond gelijk wordt gemaakt. Je wordt op veel plekken vergeleken met The Flaming Lips, Cold War Kids en The National, maar Pitchfork noemt het ongeïnspireerd en ziet het als leentjebuur. Wat doe je dan, je schrijft een open letter aan Pitchfork, om de schade te beperken of misschien om sympathie te winnen. Of het een goede zet is geweest, dat is moeilijk te zeggen, maar aandacht heeft het wel opgeleverd. Toch moet je het met de muziek doen, de hele marketingmachine eromheen is afleiding. En Pitchfork heeft inderdaad gelijk dat The Airborne Toxic Event goed geluisterd heeft naar eerder genoemde bands, maar dat doen er wel meer. En ik denk dat anderen er minder in geslaagd zijn, want het heeft een gevarieerd en lekker vlot debuut opgeleverd. Veel invloeden uit het eerste decennium indiemuziek vind je terug op het titelloze album. En daar moeten ze nog even aan werken voor de opvolger, het eigen Airborn Toxic Event geluid verder ontwikkelen zodat de andere namen minder overheersend zijn. Het wachten nu is op een Europese tour. Met het festivalseizoen voor de boeg zou je wel wat optredens verwachten, maar tot nu toe zie ik alleen maar optredens in de US. Wie ligt te slapen: hun management of onze programmeurs?


Mij=Major Domo / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top