The Phantom Band – Checkmate Savage

The Phantom Band - CheckmateNet dit jaar ben ik begonnen met een nieuwe baan, en dat heeft nogal wat gevolgen gehad voor de tijd die ik aan muziek luisteren kan besteden. Bij mijn vorige baan kon ik prima tijdens het werk luisteren. Met deze baan wil dat gewoon niet lukken. Ik zit weinig achter mijn bureau en als ik er zit, staan er wel weer mensen aan m’n bureau. In mijn auto kom ik er ook niet aan toe, want mijn nieuwe auto heeft een geluidsinstallatie die klinkt als een mobiele telefoon van twee jaar geleden. Nu ben ik maar uitgeweken naar de sportschool, met de iPod op de loopband! In een half uur moet ik het doen, want langer loop ik niet. En dan let ik er vaak op of de beat in mijn looppas past. Ik heb gemerkt dat nummers die het ritme van mijn looppas volgen mij vaak wel aanspreken, die zijn lekker upbeat. Dat probeerde ik ook met de debuutplaat van The Phantom Band en er zitten inderdaad een aantal nummers bij die prettig weglopen. Zoals bijvoorbeeld “Crocodile”, een lekker instrumentaal nummer dat interessant blijft, ondanks de bijna acht minuten. Daar zijn ze dan ook goed in, langere nummers. Maar liefst vijf van de negen nummers zijn boven de vijf minuten. Andere nummers willen niet helemaal meedeinen in de beat van mijn looppas, maar toch zijn ze de moeite waard. Veel verschillende nummers, die invloeden hebben van Snow Patrol, Nick Cave en soms zelf een beetje Pearl Jam. Oh, voor vandaag is mijn half uur weer om, maar morgen zet ik Checkmate Savage zeker weer op.


mij=Chemikal Underground / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top