Vanessa Peters – Sweetheart, Keep Your Chin Up

Vanessa Peters - Sweetheart, Keep Your Chin UpWie Vanessa Peters een keer ontmoet heeft, zal voor altijd een zwak houden voor deze kleine Texaanse, die deels vanuit Italië, deels vanuit de Verenigde Staten opereert. Helemaal als je haar ook nog eens op heb zien treden. Het liefst in haar eentje onversterkt in een huiskamer, gewapend met slechts een gitaar, haar liedjes en haar charmante voorkomen. Dat is het moment dat zij en haar liedjes wat mij betreft het beste tot haar recht komen en weet ze zich ook te onderscheiden van de honderden (of zijn het er duizenden?) andere singer/songwriters die schipperen tussen pop en roots. Op die sobere manier heeft ze menig huiskamer en klein podium voor zich gewonnen. Voor haar albums maakt ze echter gebruik van haar begeleidingsband Icecream On Monday, waardoor haar lieve liedjes meer kleur krijgen. Ik vind het wel slim om dit onderscheid te maken, een album draai je nu eenmaal vaker dan dat je een act live ziet, maar er schuilt gelijk een gevaar in. Zo’n band moet een goede aanvulling zijn op je liedjes, je moet ze niet gebruiken om alleen maar ruimte te vullen. Dan kun je die ruimte beter leeg lagen. Ik had graag gezien dat haar begeleidingsband Vanessa op haar nieuwe cd Sweetheart, Keep Your Chin Up nog wat meer bite gegeven had, zoals in “The Nex Big Bang” goed gebeurt. Dat doen ze gelukkig in meerdere nummers erg goed, maar soms blijft het bij me net te braaf, netjes binnen de lijntjes kleurend en vooral in dienst van haar akoestische gitaar en fijne zoete stem. Misschien wat het daarom verstandig geweest om de cd niet veertien tracks en een uur lang te laten duren. Niet dat haar liedjes, niet goed zijn. Integendeel, dat Peters een sterke hand heeft voor mooie verhalende songs, dat laat ze op Sweetheart, Keep Your Chin Up namelijk wel horen. Maar door het songmateriaal in te dikken tot pak ’em beet drie kwartier en haar band wat meer los te laten gaan had er denk ik nog meer ingezeten.


mij=Little Sandwich / Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.