Bridge To Solace / The Blackout Argument

Bridge Of Solace - House Of The Dying SunHoewel het nog altijd Amerika is die de hardcore/metalcore-scene aanvoert, komt er regelmatig ook heel wat tegengeluid uit het vaste land in Europa. Opboksen tegen een overvolle stroming, daar moet je lef voor hebben. Zo zet Hongarije zichzelf de laatste jaren op de hardcore-kaart. Gelukkig doet Bridge To Solace dit niet even hersenloos als dat hun collega’s in Amerika dit doen, maar de heren blijken ook daadwerkelijk iets te willen zeggen. De nummers van de groep zijn namelijk erg maatschappijkritisch. Zanger Zoltán Jakab mag samen met zijn teksten dan erg spraakmakend zijn, helaas is de muziek die de teksten bijstaat een stuk minder vernieuwend. Mede hierdoor is House of the Dying Sun een plaat geworden die zichzelf niet genoeg weet te onderscheiden van de massa. We horen Unearth, we horen God Forbid, maar hoe had Bridge To Solace geklonken zonder al die voorzetjes? Een gemiste kans op doorbraak voor de Hongaren.
The Blackout Argument - RemediesSamen met This Is Hell en Dead Swans gaat The Blackout Argument binnenkort heel Europa rond. De heren uit Duitsland zijn momenteel namelijk aan het toeren om Remedies te promoten. De muziek op deze is een stuk rustiger dan Bridge To Solace en hierdoor tevens gevarieerder. Het vijftal richt zich namelijk meer op catchy screamo, waarmee ze ditmaal veertien nummers vullen. Wat op een voorgaande toer en album reeds bleek, het lijkt erg op Boysetsfire. De heren hebben echter geluk: de Amerikanen hebben namelijk de handdoek in de ring gegooid en er is zeker vraag naar een vervanger. Hoewel, een conclusie en vergelijking als dit is eigenlijk iets te kort door de bocht. Zanger Raphael Schmid geeft met zijn stem de band namelijk genoeg eigens om München trots te laten zijn.


mij=GSR Music / Suburban & Lifeforce / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven