Instant Flight – Endless Journey

Instant Flight - Endless JourneyEven dacht ik weer een Erebus-release in handen te hebben: de vier muzikanten achter op de cd lijken zo weggelopen uit de flower power van de jaren zestig: kleurige hoeden, mannen met haren op hippielengte, sprookjesachtige kleding en ongetwijfeld ook de nodige geestverruimende middelen. En hoewel de cd in 2008 uitgekomen is, zit ik met die eerste indruk toch niet zo heel erg mis. Instant Flight, de backing band van one-hit wonder en freak Arthur Brown (ja, die van “Fire”), is een hedendaagse Londense band die er genoegen in schept muziek te maken die herinneringen oproept aan de roerige jaren zestig. En ja, dan kom je al snel uit bij The Beatles en The Doors. Niet alleen ik, maar ook Instant Flight heeft goed naar die bands geluisterd en combineert die invloeden met de mondharmonica van Bob Dylan (zoals in “Get Away”). De cd ademt een positieve en optimistische sfeer uit, zonder verder erg origineel te zijn dus. Best een verademing in deze tijden van kredietcrisis en sombere voorspellingen over het milieu. De psychedelische pop is licht verteerbaar en ligt dus ook prima in het gehoor, maar de verrassing is er na veertig jaar wel een beetje vanaf. Als backing band van Brown zijn ze misschien beter op hun plek.


mij=Head Spin / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.